مصطفی مرزبان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به آئین سنتی سمنوپزان در آشتیان اظهار داشت: مراسم سمنوپزان یکی از دیرینه‌ترین آداب و سنن مردمان این شهرستان است، که نسل به نسل منتقل شده و هر ساله به صورت جشنواره در سومین پنجشنبه ماه اردیبهشت در بهار  برگزار می‌شود که امسال به دلیل جلوگیری از تجمعات و پیشگیری و مقابله با کرونا این مراسم برگزار نمی‌شود.

وی افزود: این مراسم ریشه در فرهنگ و اعتقادات عمیق مردمان آشتیان دارد و در حقیقت این مراسم نه در این شهر که در نقاط مختلف کشور از سابقه و دیرینه بالایی برخوردار است به طوری که پخت سمنو در آشتیان دارای سنن و رسوم خاصی است و بر اساس عقاید عامه مردم، پخت سمنو به احترام حضرت زهرا(س) انجام می‌شود.

مرزبان بیان کرد: بر اساس اعتقادات مردم آشتیان هنگام عمل آوردن ریشه، حتی چشم انسان ناپاک نباید به ریشه و دیگ پخت سمنو بیفتد زیرا اعتقاد دارند سمنو ترش شده و سر می‌رود، این درحالیست که مردم آشتیان نذر می‌کنند، حاجاتشان برآورده شود و به میمنت آن و به احترام حضرت زهرا(س) و حسنین(ع) سمنو بپزنند و در بین مردم توزیع کنند.

سایت تخصصی فیش حج محمد

سایت آگهی فیش حج

اینستاگرام حج محمد

مشاوره رایگان حج و زیارت

کانال تلگرام حج محمد