شفقنا-یکی از وظایف ما آن است که فکر و شناخت خود را نسبت به مسئله مهدویت عمیق تر و دقیق‌تر کرده و نگاهمان را با آنچه که در متن اسلام پیرامون مهدویت و حضرت حجت آمده تطبیق دهیم.

به گزارش شفقنا  ، غالب ما مسأله حضرت حجت را به صورت یک آرزوى کودکانه، درآورده‏ایم؛ گویى حضرت حجت فقط انتظار دارند که کى خداوند تبارک و تعالى به ایشان اجازه بدهند که مثلاً بیایند ما مردم ایران را غرق در سعادت کنند یا شیعه را غرق در سعادت کنند. مهدویت یک فلسفه بزرگ جهانى است، چون اسلام یک دین جهانى است، چون تشیع به معنى واقعى‏‌اش یک امر جهانى است. ما باید این (مهدویت) را به صورت یک فلسفه بزرگ جهانى تلقى کنیم. وقتى قرآن مى‏گوید: وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ‏ یَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ‏[۲]، صحبت از زمین است، نه صحبت از این منطقه و آن منطقه و این قوم و آن نژاد.

اندیشه قم درباره مهدویت نوشت:اولًا امیدوارى به آینده است یعنی آنکه دنیا در آینده نابود نمى‏‌شود. امروز این فکر در دنیاى غرب پیدا شده که بشر در تمدن خودش به مرحله‏‌اى رسیده که با گورى که خودش به دست خودش کنده است یک گام بیشتر فاصله ندارد. طبق اصول ظاهرى نیز همین‏طور است ولى اصول دین و مذهب به ما مى‏‌گوید: زندگى سعادتمندانه بشر، در آینده است، آنچه که اکنون هست موقت است.

دوم آنکه آن دوره، دوره عقل و عدالت است. شما مى‏‌بینید یک فرد سه دوره کلى دارد: دوره کودکى که دوره بازى و افکار کودکانه است، دوره جوانى که دوره خشم و شهوت است، و دوره عاقله مردى و پیرى که دوره پختگى و استفاده از تجربیات، دوره دور بودن از احساسات و دوره حکومت عقل است.

اجتماع بشرى هم همین‏طور است. اجتماع بشرى سه دوره را باید طى کند. یک دوره، دوره اساطیر و افسانه‌‏ها و به تعبیر قرآن دوره جاهلیت است. دوره دوم، دوره علم است، ولى علم و جوانى، یعنى دوره حکومت خشم و شهوت. به راستى عصر ما بر چه محورى مى‏‌گردد؟ اگر انسان، دقیق حساب کند مى‏‌بیند محور گردش زمان ما یا خشم است و یا شهوت. عصر ما بیش از هر چیزى عصر بمب است (یعنى خشم) و عصر مینى‏‌ژوپ است (یعنى شهوت). آیا دوره‏اى نخواهد آمد که آن دوره، حکومت، نه حکومت اساطیر باشد و نه حکومت خشم و شهوت و بمب و مینى‏‌ژوپ؟ دوره‏اى که واقعاً در آن دوره معرفت و عدالت و صلح و انسانیت و معنویت حکومت کند؟ چگونه مى‏شود که چنین دوره‏‌اى نیاید؟! مگر مى‏‌شود که خداوند این عالم را خلق کرده باشد و بشر را به عنوان اشرف مخلوقات آفریده باشد، بعد بشر به دوره بلوغ خودش نرسیده یک مرتبه تمام بشر را زیر و رو کند؟!.

پس مهدویت یک فلسفه بسیار بزرگ است. مضامینى که ما در اسلام داریم چقدر عالى است! در دعاى افتتاح که در شبهاى ماه مبارک رمضان خوانده می‌شود، قسمت زیادى از آخر این دعا اختصاص به وجود مقدس حضرت حجت دارد [و در واقع گویای آن دوره بلوغ بشریت و عصر حکومت معنویت و عدالت و انسانیت است.]

«اللَّهُمَّ انّا نَرْغَبُ الَیْکَ فى دَوْلَهٍ کَریمَهٍ تُعِزُّ بِهَا الْاسْلامَ وَ اهْلَهُ» پروردگارا ما آرزو مى‏‌کنیم و از تو مى‏‌خواهیم زندگى در پرتوى یک دولت بزرگوارى را که «تُعِزُّ بِهَا الْاسْلامَ وَ اهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وَ اهْلَهُ» در آنجا اسلام حقیقى را با اهل اسلام عزت خواهى بخشید و نفاق‌ها و دورویى‏‌ها را از بین خواهى برد و ذلیل خواهى کرد. «وَ تَجْعَلُنا فیها مِنَ الدُّعاهِ الى‏ طاعَتِکَ وَ الْقادَهِ الى‏ سَبیلِکَ» این افتخار را به ما مى‏‌دهى که ما در آن دوره دعوت کننده دیگران به طاعت تو باشیم، راهنما و قائد و پیشرو دیگران در راه تو باشیم.

[۱] برگرفته از کتاب سیری در سیره ائمه اطهار علیهم السلام، شهید مرتضی مطهری (با اندکی تصرف و تلخیص) مجموعه آثار استاد شهید مطهرى ؛ ج‏۱۸ ؛ ص۱۸

سایت تخصصی خرید و فروش فیش حج محمد

https://fishe-haj.com/login